Svetski dan moždanog udara – aktivnosti u Ćupriji

Kao što smo više puta napomenuli, danas se svuda u Svetu, pa i našoj zemlji obeležava Svetski dan moždanog udara. Brojnim aktivnostima širom Sveta podiže se svest u javnosti o ovoj opakoj bolesti, ranom prepoznavanju, tretmanu, a ove godine je u fokusu život posle moždanog udara – kampanja #UpAgainAfterStroke, u našoj zemlji kampanja #UzdigniSeNakonMozdanogUdara. Već smo pisali o dvoje mladih ljudi koji su doživeli moždani udar, njihovim uspesima nakon toga, i brojni internet portali su preneli njihove priče. Na taj način skrenuli smo pažnju javnosti da, moždani udar pogađa i mlađe osobe, ali i da je su poboljšanje i oporavak mogući.

O današnjim aktivnostima povodom današnjeg dana u Beogradu na Kliničkom centau Srbije i Urgentnom centru smo pisali u posebnoj vesti.

U sklopu jedne od naših mnogobrojnih aktivnosti povodom Svetskog dana moždanog udara, danas je u Visokoj medicinskoj školi strukovnih studija u Ćupriji dr Ivan Milojević sa svojim saradnicima održao predavanje studentima u vezi moždanog udara, prevenciji, prepoznavanju simptoma, tretmanu bolesnika, a poseban naglasak je stavljen na kapmanju #UpAgainAfterStroke.

Direktor Visoke medicinske škole strukovnih studija, Hristos Aleksopulos otvara predavanje

 

 

 

 

 

 

Predavanje je najavio i otvorio direktor škole Dr sci.med. Hristos Aleksopulos, kome se zahvaljujemo na pruženoj podršci.

dr Ivan Milojević i dr sci.med. Hristos Aleksopulos

 

 

 

 

 

 

 

 

Studentima je podeljen naš propagandni materijal

 

 

 

 

 

 

 

Pored predavanja, dr Ivan Milojević je gosotvao na TV Pomoravlje zajedno sa Predragom Mileusnićem, nastavnikom koji je doživeo moždani udar, oporavio se, i nedavno položio stručni ispit za licencu, o čemu smo već pisali OVDE. Objavićemo uksoro link na kome možete pogledati gostovanje.

 

 

 

 

 

Leave a Reply