Uzdigni se nakon moždanog udara: gostovanje u TV emisiji nastavnika koji je pobedio moždani udar, i dr Ivana Milojevića (VIDEO)

29. oktobra, na Svetski dan borbe protiv moždanog udara dr Ivan Milojević, neurolog i Predrag Mileusnić, maldi nastavnik koji je doživeo moždani udar i pobedio ga (čitajte ovde) gostovali su u emisiji “Doktore…” koja se emituje na TV Pomoravlju. Ovim je zaokružen niz naših aktivnosti povodom tog važnog dana.

zvanični logo svetske kampanje

U emisiji, dr Ivan Milojević je pričao o svetskoj kampanji #UpAgainAfterStroke koja se obeležavala u svetu, a kod nas je prevedena kao Uzdigni se nakon moždanog udara. Kampanja ima za cilj da ljudima koji su već doživeli moždani udar stavi do znanja da postoji život posle moždanog udara i da je oporavak moguć, i da im pruži podršku. Takođe objasnio je i faktore rizika, i govorio o našem Udruženju.

Predrag Mileusnić, koji je već doživeo moždani udar, je rekao da sve aktivnosti koje je obavljao pre moždanog udara obavlja i sada, što je idealan primer za ovu kampanju. Njegova priča je idealna motivacija drugim osobama koje su doživele moždani udar da se ne predaju i da postoji šansa za poboljšanje i oporavak. Opisao je i sa čime se suočavao tokom oporavka.

Pogledajte celu emisiju, i njihove važne poruke:

 

 

Leave a Reply