Održan je 58. kongres neuropsihijatara u Puli

U Puli, u Hrvatskoj je krajem maja održan tradicionalni Međunarodni neuropsihijatrijski kongres “Mind & Brain”. Ovaj 58. po redu kongres već više od pola veka tradicionalno okuplja vodeće neuropsihijatre, neurologe i psihijatre sa teritorije bivše SFRJ, takođe i mnogih zemalja Evrope. Centralna tema Kongresa bila je premošćavanje između neurologije i psihijatrije, a pored ovoga fokus je bio i na moždanom udaru, epilepsiji, glavoboljama, multiploj sklerozi, Alchajmerovoj bolesti, psihozama, depresiji…

Logo Kongresa

Dr Ivan Milojević iz našeg udruženja je aktivno učestvovao na kongresu  sa prezentacijom o ulogama i značaju organizacija za moždani udar – glas pacijenata u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

izvor facebook (MIND & BRAIN – International Neuropsychiatric Congress)

Pored ovoga predstavljene su glavne aktivnosti Evropske Alijanse za moždani udar, a to su Evropski Akcioni plan za moždani udar 2018. – 2030. i SSOFT – online alat za učenje koji je namenjen Organizacijama za moždani udar. O ovim aktivnostima smo već pisali na našem sajtu.

Prezentacija Evropskog Akcionog plana za moždani udar 2018. – 2030. Izvor: facebook (MIND & BRAIN – International Neuropsychiatric Congress)

 

Leave a Reply