Održana Biciklijada u Ćupriji – Biciklizmom protiv moždanog udara ! (video)

U Ćupriji je 05.08.2018. održana Biciklijada u organizaciji Sportskog saveza Ćuprije. Cilj je da se masovno privuče pažnja ka biciklizmu kao rekreaciji i koja budi duh i održava telo, a uz to čuva životnu sredinu i štedi novac. Poznato je da je fizička aktivnost čuvar zdravlja, a biciklizam kao takav predstavlja idealnu rekreaciju jer pomaže u regulaciji telesne mase, poboljšavanju vitalnog kapaciteta pluća, smanjuje rizik za oboljevanje, i pruža kvalitetniji život.

grupna slika učesnika

Mi smo bili na licu mesta na ovoj svojevrsnoj promociji zdravlja sa ciljem da javno podignemo nivo svesti i podsetimo javnost koliko je važna fizička aktivnost za bolje zdravlje, i da se tako može sprečiti moždani udar. Dobro smo se zabavili družeći se sa učesnicima, pričajući o prevenciji moždanog udara i dok smo vozili sa njima predviđenu deonicu. Na našem štandu su bili flajeri koje smo podelili učesnicima i prolaznicima, a popunjavan je i upitnik o rizicima za moždani udar. Ono što nas raduje jeste interesovanje za naš štand jer je dosta prolaznika i učesnika spontano prilazilo da popriča sa nama. Dr Ivan Milojević je za regionalnu TV Pomoravlje (koja je ispratila događaj) govorio o značaju biciklizma za prevenciju moždanog udara.

naš tim: Nela Miladinović – profesor engleskog jezika, dr Ivan Milojević i vmt Nenad Nikolić
TV Pomoravlje
jedna od učesnica popunjava upitnik o faktorima rizika za moždani udar

Pogledajte prilog regionalne TV Pomoravlje o Biciklijadi i našem učešču:

Učestvovao je veliki broj učesnika i učesnica različitih godina. Skup je počeo svečanim defileom biciklista ulicama Ćuprije, a nastavio se do Krušara, desetak kilometara od Ćuprije. Neki od učesnika su dobili naše majice u kojima su vozili. Poznato je da je žuta majica namenjena lideru trke, zelena najboljem sprinteru, a mi smo naše majice podelili odabranim učesnicima.

grupna slika učesnika sa našim majicama

Biciklisti su u Krušaru obišli Crkvu Sv. Proroka Ilije, gde su imali prilike da čuju istorijat ove Crkve, koja jedina u okrugu ima kosturnicu palih junaka iz Prvog svetskog rata. Kosturnica je u fazi restauracije, i uskoro će biti obnovljena i otvorena za posetioce koji žele da se poklone palim junacima koji su za slobodu položili svoje živote.

dolazak na odredište – Crkva Sv. Proroka Ilije u Krušaru

Posle predaha i povratka u Ćupriju, učesnici su se osvežili legendarnim “bonžitama”, a zatim su podeljene nagrade najstarijem i najmađem učesniku Biciklijade, kao i učesniku sa najoriginalnijim biciklom. Nakon toga održan je poligon spretnosti i veštine upravljanja biciklom gde su takođe pobednici nagrađeni.

naš tim u povratku
najstariji učesnik prima zasluženu nagradu
najmlađi učesnik dobija zasluženu nagradu

Zahvaljujemo se Sportskom savezu Ćuprije na saradnji i svim divnim učesnicima.  Za više slika i atmosferu sa događaja posetite našu facebook stranicu.

Motamo pedale da šanse za moždani udar budu male !

Na biciklu sedi – neće moždani udar da pobedi !

Biciklizmom protiv moždanog udara !

Leave a Reply