Naše Udruženje je nagrađeno na Generalnoj Skupštini SAFE-a

Na Generalnoj Skupštini Evropske Alijanse za moždani udar, o čemu možete čitati u posebnoj vesti, neke članice su nagrađene za doprinos u borbi protiv moždanog udara, podršku osobama sa moždanim udarom i njihovim porodicama tokom 2018. godine.

Sa ponosom Vas obaveštavamo da je nagradu dobilo i naše Udruženje !

Pored našeg udruženja, nagradu su dobile članice iz Turske, Španije, Hrvatske, Portugala, Islanda i Kipra.

Nagrada je dobra smernica da imamo viziju, ideje, i aktivnosti u skladu sa pomenutim zemaljama Evrope, da ne zaostajemo u tom smislu. Istovremeno, predstavlja veliku čast ali i obavezu da radimo još bolje u narednom periodu. Pred nama je jako puno posla koji svi zajedno trebamo da obavimo, a nagrada je motivacija da se trudimo još više.

Nikolić Nenad iz našeg Udruženja prima nagradu od Džon Barika, predsednika SAFE-a
zajednička forografija nagrađenih udruženja

Naše sledeće aktivnosti tiču se Akcionog Plana za moždani udar u Evropi 2018-2030. Uskoro će biti dostupna verzija na našem jeziku. Osim ovoga uskoro ćemo omogućiti da sadržaj sajta strokeprevention.info – koji se bavi faktorima rizika na koje možemo uticati a koji izazivaju 90% moždanih udara bude dostupan na našem jeziku. Pokrenut je i naš YouTube kanal gde smo objavili snimak primanja nagrade. Zbog tehničkih problema nismo u mogućnosti da objavimo snimak boljeg kvaliteta.

Leave a Reply